Skype

A Skype (ejtsd: szkájp) egy olyan internetes telekommunikációs alkalmazás, amely számítógépek, táblagépek, mobil eszközök, az Xbox One konzol és az okos órák közötti videocsevegés és hanghívások biztosítására specializálódott, mely azonnali üzenetküldő szolgáltatásokat is nyújt. A felhasználók szöveget, videót, hangüzenetet és képeket küldhetnek egymásnak, valamint videó konferencia-beszélgetésekben vehetnek részt.

Letöltése Windows, Mac, Linux gépre: ITT

A felhasználók mikrofonos hanghívás, webkamerás videóhívás, azonnali üzeneteken keresztül tudnak egymással kommunikálni. A Skype egy freemium üzleti modellt valósít meg, mely alkalmazáson belüli hívások ingyenesek, azonban, ha valaki vezetékes- vagy mobiltelefonokat akar hívni az applikáción keresztül, (azaz a hagyományos telefonhálózatokat használja), hívásdíja a felhasználói fiókrendszerben kerül felszámolásra.

A zökkenőmentes Skype kommunikáció esetén stabil – lehetőleg vezetékes – széles sávú internetkapcsolatra van szükség és egy olyan kamerára ami a hallgató füzetére van egy valamilyen állványra rögzítve irányítva, plusz egy mikrofonos fejhallgatóra.

A kamera legyen külső, ami lehet egy Android telefon kamerája is, amit az IP WebCam applikáció felhasználásával lehet a PC-hez csatlakoztatni. 

 

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.