Python programozás

Python programozás

Python programozás nagyon könnyen és nagyon gyorsan tanulható. Egyszerű világos felépítése van, bár vannak eltérések a C/C++ nyelvekhez képest. Nagy előnye, hogy tud interpreter módban is működni a futtatható tárgykód készítés mellett. A fejlesztéshez szükséges alkalmazás elérhető ingyenes, nyílt forrású alkalmazásban.

Az interpreter alkalmazása sem lassú, lehetőség van önálló program részek külön történő kipróbálására. A grafika készítése sem túl bonyolult. A valami.exe file elkészítéséhez önálló alkalmazásra van szükség aminek a használata nagy mértékben automatizálva van. Python programozás hasonlít a Basic programozás egyszerűségéhez, azonban a Basic programozáshoz képest nagyságrendekkel nagyobb eredményre képes.

Python programozás összehasonlítva pl. a C/C++ programozási nyelvhez képest x5-10 gyorsabb haladást tesz lehetővé, ha ismertek az algoritmus képzés legfontosabb elméleti szabályai. Python programozással nagyon egyszerű programoktól az összetett sok funkciós programokon át számos alkalmazás elkészíthető aránylag könnyen. 

Python programozáshoz a neten, a youtube.com csatornán, főleg angol nyelven található szakirodalom, de egyre több magyar nyelvre fordított szakkönyvet lehet találni hozzá. Azért is jó választás ez a programozási nyelv, mert a MicroPython alkalmazásával, egyes Arduino hardverek képesek a gépi látás openMV alkalmazásával a mechatronikai rendszer ismereteket bővíteni. 

Python programozás és az openCV alkalmazással a gépi látás támogatása más hardveren történő alkalmazáshoz is megvalósítható. 

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.