NYÁK tervező

TINA nyák tervező

TINA nyák tervező

Van magyar nyelvű változata is a TINA nyák tervező programnak. A kezelése aránylag egyszerű, gyorsan tanulható, nagy tudású virtuális műszereket kapsz vele, igénynek megfelelően bővíthető, olcsón hozzá lehet jutni – kb. 40 eFt – egy ipari célra is használható alap verzió, amit később igény szerint lehet bővíteni. Készült hozzá több 100 db előre megrajzolt és kipróbált működő kapcsolás. Lehet vele 2D / 3D PCB-t is szerkeszteni, ár/érték arányban a legjobb program az összes között. Folyamatosan van fejlesztve, magyar nyelvű támogatás van hozzá, az esetleges hibákat amint tudják kijavítják. Vásárlásnál örök licenc van, amihez kb. 6 évig ingyenesen adnak frissítő alkalmazásokat.


Fritzing nyák tervező

Fritzing nyák tervező

Egyszerűen kezelhető, gyorsan tanulható a Fritzing nyák tervező program, a virtuális 3D modellek nem különösebben erőforrás igényesek. Egyszerűsége mellett van benne autorouter 1-2 oldalas PCB-hez, jellemzően az Arduino modulok vannak benne támogatva. Nem mindegyik verziója stabil, próbálgatni kell. Ingyenes, magyar nyelven nem érhető el. Néhány éve adták ki utoljára, magyar nyelven támogatás nincs hozzá.


EasyEDA nyák tervező

EasyEDA nyák tervező

Az EasyEDA program csak online érhető el, regisztrálni nem kell, érdemes lehet kipróbálni, magyar nyelven támogatás nincs hozzá.


KiCAD nyák tervező

KiCAD nyák tervező

A KiCad részei: projektvezető, kapcsolási rajz szerkesztő, alkatrész jel tervező, PCB tervező, alkatrésztok tervező, gerber megjelenítő, képfájl konvertáló, elektronikai méretező kalkulátor, lapkeret szerkesztő. Nyílt forráskódú, linuxon is futtatható, tudásához képest aránylag gyorsan megtanulható sok nyelven, többek közt magyarul is elérhető. Akár 32 rétegben lehet vele tervezni, 3D megjelenítő van hozzá, magyar nyelven támogatás nincs hozzá.


AutoTRAX nyák tervező

AutoTRAX nyák tervező

Offline és ingyenesen elérhető az AutoTRAX program, a KiCad mellett. Az AutoTRAX sokat tud, van benne egy áramkörszimulátor, de az a nyomába sem érhet a TINA V12-es verziónak. 3D komplex PCB tervező, csak angol nyelven érhető el, magyar nyelven támogatás nincs hozzá.


CircuitMaker nyák tervező

CircuitMaker nyák tervező

Csak online érhető el a CircuitMaker program amihez regisztrálni kell hozzá és minden felhasználónak a munkáját közzé kell tenni, közös adatbázist építve. A belső felépítése lényegében megegyezik a Altium Desinger programmal, mely ipari alkalmazásra készült. Nem az egyszerű kezelhetőségű programok közé tartozik, magyarul nem érhető el, de minden a legapróbb részletekig paraméterezhető, beállítható vele, magyar nyelven támogatás nincs hozzá.


Sprint-layout nyák tervező

Sprint-layout nyák tervező

A SprintLayout csak fólia rajzolásra alkalmas, olcsó, fizetős program, nagyon gyorsan kb. 1-2 óra alatt meg lehet tanulni a legfontosabb 2D alkalmazásokat autorouter nélkül tudja.


Eagle nyák tervező

Eagle pcb tervező

Az Autodesk EAGLE felhasználói a tervezési folyamat során élvezhetik az Accelerated Design cég Ultra Librarian programeszközének előnyeit is, amelyekkel gyorsan képesek olyan alkatrészeket, szimbólumokat és nyák mintázatokat generálni, amelyek a legkülönbözőbb nyák tervezési folyamatokba exportálhatók.


Online áramkör szimulátorok: ITT

Üzenet küldése: ITT

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.