ELTE Bárcziról vélemény

ELTE Bárcziról vélemény

Eddig két üzenetet váltottam a stratégiai igazgatóhelyettessel, nem véletlenül írtam neki. Nem tudott válaszolni a feltett kérdésre, amin nem csodálkozom, mert ő az integrációnak az ész nélküli terjesztésével van elfoglalva. Neki csak annyit üzenek, hogy enyém az “iskola” és mélyen elitélem a mindenféle integrációt, különösen szakoktatásban illetve felnőttoktatásban. Integrációból van a csődtömeg amivel a lehető legrosszabb amit tudnak okozni vele a füleseknek.

Én a fülesnek hallókészüléket vásároltatok (beállítok) a fülest foglalkoztató cég anyagi támogatásából, hogy tudjon távolba fülelni, egyéni szükséglet szerint …. szegregáltan. Szerencsére a normális munkaadó nagy ívben tesz magasról a tanulmányt író tengernyi mennyiségű vízgereblyézésre, az iparba képzett szakemberek kellenek és nem a róluk írt tanulmányok tömege, amivel teljesen feleslegesen töltik meg a könyvtárakat.

Ezen az oldalon találtam: “Az oktatás, különösképpen a frontálisan és hierarchikusan működtetett, tekintélyelvű és alkalmanként elnyomó, monolit formát öltött oktatás hatalmi terében, ahol a tanár áll a középpontban, sok tekintetben ő gyakorolja a hatalmat.”

ELTE - Bárcziról vélemény - nyúl viszi a puskát

ELTE Bárcziról vélemény – nyúl viszi a puskát

Ha a javaslatomra munkaadó felvesz dolgozni fülest ilyen-olyan tanulási problémákkal, nehogy már az ELTE-BGGYK mondják meg milyen módszerrel legyen az oktatás folytatva a legújabb innovatív elmeroggyant kutatásra hivatkozva! A normalitástól sikerült eljutni az őrületig, a teljes megbolondult szemléletig? Olyan módszer van használva ami személyre szabottan hasznos – beleértve a tekintélyelvű megoldást is -, különösen amikor a kiválasztási folyamat zajlik. A munkaadó legalább 4-8 millió Ft-ot költ egy fülesre a nulláról az önálló munkavégzésig képes állapot eléréséig. Nem a tanuló fogja megmondani, hogy a mérnöktanár mit csináljon vagy mit ne csináljon, jó lenne nem felcserélni a jól bevált szerepeket, mert az a káoszhoz vezet.

Az ELTE-BGGYK inkább azzal foglalkozzon, hogy MT/T állású hallókát használónak ne zúgjon a füles az Ecseri úti épületbe, mert a tekercset akadálymentesítés céljából találták ki. Ideje lenne kézbe venni egy mágneses térerősség mérőt és a válogatott marhaságokat tartalmazó – gyakorlati életben semmire nem hasznosítható – doktori disszertációk firkálása helyett valódi akadálymentesítést kell megvalósítani áltudomány gyártás nélkül.

ELTE Bárcziról vélemény - mágneses térerősség mérő

ELTE Bárcziról vélemény – mágneses térerősség mérő

Továbbá az alsó 5-10% nagyon ne akarja megmondani, hogy mint tegyen a felső 5-10%, akik átírják nekik az átlagnak írt tankönyvet annak érdekében, hogy megértsék miről szól a világ. Az alsó 5-10% – különösen az alattuk lévő 1-2 % -, csóválhatja örömében, hogy kapnak vizuális-manuális munkakörbe lehetőséget a tanulásra, hogy a tudás hiányában ne segélyből keljen egy életen át tengődni nyomorúságos körülmények között. 

ELTE Bárcziról vélemény - zizik fognak tanítani

ELTE Bárcziról vélemény – zizik fognak “tanítani”?


Hova jutottunk 20 év alatt? Azok fognak “oktatni”, akiknek problémát jelent a szöveg értése, akik nem tudnak, egy adatlapot egyedül kitölteni?! ELTE-BGGYK teljesen elment a vezetésnek a józan esze?

Azt is látom, hogy az ELTE-BGGYK egyik “különösen tehetséges oktatója” mit rakott ki a fülesekről. Olyan szituációba mutatja be a füleseket, mintha mentálisan retardáltak lennének, amihez csak gratulálni tudok. (A youtube.com oldalról ideje lenne eltakarítani a hasonló tartalmú videókat, a társadalom nagy ívben tesz az ilyen “érzékenyítésre”, jellemzően az ellenkezője érhető el vele.)


A videó elején van egy ordas hazugság is, hogy Magyarországon 71 ezer hallássérült van. A valóságban a lakosság kb. 10-12% valamilyen mértékben füles, közülük kb. 300 ezren használnak különböző hallókészüléket zömmel az idősebb korosztályban, de vannak fiatalok is szép számmal. Felháborító a videóban annak sugalmazása, hogy a hallássérültek nem tudják kezelni a telefont, (rezgő, villogó, max. hangerő beállítást), ezért nekik egy kutya kell a hangok jelzéséhez.  


Üzenküldés: ITT

Címke , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.